Fler Skivor
Saybia
Eyes On The Highway
Machine Head
The Blackening
Vanessa
The Wise & The Constant Guardian
Finger Eleven
Them vs. You vs. Me
Isis
In The Absence Of Truth
The Haunted
The Dead Eye
 
Låtlista
 1. Smash And Grab
 2. Hot Kiss
 3. Sticky Honey
 4. Killer
 5. Death Of a Whore
 6. Purgatory Blues
 7. Get Up
 8. Mind Full of Daggers
 9. Bullshit King
10. Inside The Cage
Juliette And The Licks
(Hassle), 2006

Juliette Lewis är inte bara en väletablerad och välbetald skådespelerska med filmer som ”Cape Fear” och ”Natural Born Killers” i resumén. Hon är även en uppkäftig rocker som nu släpper sin andra fullängdare ”Four On The Floor” med buller och bong. Juliette and the Licks som bandet passande döpt sig till, låter som ett nyktert Sex Pistols med skuldkänslor och har ingen mindre än Foo Fighters frontmannen Dave Grohl bakom trummorna. Bandets originella trumslagare avgkick plötsligt och Grohl fyller bara in temporärt, men jag kan inte låta bli att fundera på om han har ett finger med i spelet eller inte. Och i så fall, hur mycket är han och petar?

Oavsett vad så är resultatet minst sagt intressant. Låtarna är korta, punkiga och har en attityd som är rökigare än 25-årig eklagrad whiskey och är långt ifrån den glamor som Hollywood har att erbjuda. Juliettes röst är dock inte präglad av alkohol och är stundtals på tok för bra för detta material men den skapar också en bra balans som får det att låta modert. Första singeln ”Hot Kiss” målar en bra bild på vilken grund bandet står på, och är tillsammans med ”Smash And Grab” skivans absolut bästa spår. Att dra en referens till Sahara Hotnights är absolut oundvikligt trots den enorma klyfta som separerar banden.

”Four On The Floor” är en vågad produktion som kommer överaska många som automatiskt katigoriserade denna skapelse med övriga floppar filmindustrin har spridit under åren. Detta är inte lika mardrömslikt som Wicked Wisdom, David Hasselhoff eller Russel Crowe men är inte heller en anledning till en rock-Orskar. Det är alldeles för enkelspårigt för min del. Juliette Lewis kan däremot stoltsera med att vara en av få skådespelare som faktikst gjort en lyssningbar skiva och det dröjer nog väldigt länge innan någon övertar tronen.

Text: Peter Bergstrand

Publicerad 12 Oktober 2006